Avbytare: Fredrik Odell, Filip Zahn, Vasko Mitrovic, Rasmus Hammargren och Philip Borgström.

Byten:
Nicklas Mattsson ut - Fredrik Odell in 58 min
Carl Odell ut - Filip Zahn in 66 min

MATCHKOMMENTARER
Fjärde raka matchen utan förlust och ny seger! Bortamatchen mot Pelister är en av de svåraste uppgifterna i årets division 5. Planen är liten och oftast väldigt ojämn. Pelister, ett spelande lag har inte fått det att stämma i år och parkerar på nedre halvan. ÖT Smygehuk gjorde 3 ändringar i startelvan där Christian Ahlström och Oliver Oliveros var tillbaka. ÖT Smygehuk inledde vädligt positivt och tryckte på. I den 3:e minuten slår Johan Hellström en hörna mot bortre stolpen där Christian Ahlström når högst och nickar mot första stolpen där Adam Norén sätter pannen till och bollen far tätt utanför målet. I den 15:e minuten får ÖT Smygehuk en frispark några meter in på Pelisters planhalva. Mathias Roos slår in ett inlägg mot bortre delen av straffområdet där bollen går över alla och kommer perfekt till Christian Ahlström som drar till på volley och bollen far stenhårt in i mål i det bortre krysset till ledning 0-1. Detta var Christians 2:a seriemål i år. ÖT Smygehuk fortsätter trumma på framåt. I den 18:e minuten slår Johannes Jönsson en väl avvägd inspark som når Oliver Oliveros längst fram och Oliver drar iväg på högerkanten och ser 4 Pelisterspelare som inte hänger med och Oliver slår ett inlägg mot bortre delen av straffområdet där Johan Hellström skjuter direkt men bollen går över målet. Pelister har mycket boll och det spelar ingen roll hur mycket deras ledare häcklar oss med "de är kassa" och "kan ni bara långbollar". Vi leder matchen och har hittat ett vägvinnande sätt som stör Pelister. I den 27:e minuten slår Johan Hellström en fin inläggsfrispark som en Pelisterspelare nickar tätt över eget mål. I den 32:a minuten slår Johan Hellström en hörna från vänster som Pelister nickar undan tillbaka ut till Johan. Johan driver bakåt och inåt och drar iväg ett skott från straffområdeslinjen och bollen tar klockrent i bortre stolpen och returen går ut till Christian Ahlström som enkelt kan raka in 0-2. Detta var Christians 3:e seriemål i år. I den 43:e minuten vinner Mathias Roos boll till höger och spelar fram bollen mot Oliver Oliveros som tar sig ner till kortlinjen och spelar in bollen mot första stolpen där Mathias Roos hoppar över bollen och Johan Hellström får skottläge men Johan skottfintar och får bollen till Gustav Lindquist som skjuter men skottet täcks av en försvarare i sista stund. Nära där. Första halvlek slut och vi leder med 0-2. Andra halvlek hinner inte börja innan en Pelisterspelare kommer i löpduell mot Nicklas Mattsson på vänsterkanten och Nicklas är först men två händer på Nicklas axlar och Nicklas går i backen och ger Pelisterspelaren fritt fram mot mål där han ensam med Johannes Jönsson petar bollen förbi och in i mål till 1-2. Ett mycket tungt mål att få mot sig direkt i inledningen av den andra halvleken där vi nog borde fått frispark istället. I den 51:a minuten slår Johan Hellström en inläggsfrispark som Nicklas Mattsson nickar tätt över. I den 53:e minuten kommer Pelister fram på vänsterkanten där en spelare viker in och snyggt prickar in kvitteringen till 2-2 i bortre krysset. I den 55:e minuten spelar Carl Odell bollen till Oliver Oliveros i Pelisters straffområde och Oliver vänder bort försvararen och kommer fri men blir nertacklad bakifrån. Domaren väljer att fria för den solklara förseelsen. I den 56:e minuten slår Johan Hellström ett inlägg som Jens Sirviö skjuter en vänster volley på men skottet går över. I den 58:e minuten byts en skadad Nicklas Mattsson ut och in kommer Fredrik Odell som gör årsdebut i serien. I den 66:e minuten byts en slutkörd Carl Odell ut och in kommer Filip Zahn. I den 66:e minuten spelar Johan Hellström in bollen centralt till Filip Zahn som slår en fantastisk genomskärare där Mathias Roos kommer löpande och Mathias drar iväg ett kanonskott från 20 meter där målvakten knappt hinner reagera och vi har ny ledning 2-3. Detta var Mathias 2:a seriemål i år. ÖT Smygehuk kontrollerar sen händelserna väldigt bra. I den 88:e minuten åker Pelister på en utvisning efter två gula kort. ÖT Smygehuk vinner med 2-3 efter fantastisk lagmoral, kämpaglöd och ett enormt jobb från samtliga spelare. ÖT Smygehuk klättrar därmed upp en placering i tabellen och ligger nu 4:a men endast 1 poäng efter Vellinge FF på tredjeplatsen. Nu vänder serien och i nästa match väntar tabellnian AIF Barrikaden på onsdagen den 17:e juni klockan 19:00 på Gullviksborgs IP i Malmö.